Inloggen/Registreren

Zoeken Help

gestreste Bubba?

Algemene info m.b.t. de koudwatervissen. Goudvissen, goudwinde, vetje, Shubunkin, komeetstaarten, enz .
Bookmark and Share

gestreste Bubba?

Berichtdoor Fiep » vr jan 23, 2009 8:01 am

Zou het kunnen zijn dat Bubba het enige vrouwtje is tussen vier mannen en dat ze daarom gestrest is? Ik weet dat je naar witte plekjes moet zien aan de kiewen, maar twee van de vier zijn witte vissen, is dus heel moeilijk te zien.

Bubba verstopt zich achter de planten en stenen. Ze ligt heel stilletjes, alleen om te eten komt ze uit haar schuilplaats. Als er een andere vis in de buurt komt is ze geïrriteerd en zwemt vlug een rondje, waarna ze de ander achter zich aan krijgt, en verschuilt zich opnieuw.

Wat denken jullie?
Fiep
Newbie
 
Berichten: 32
Geregistreerd: vr aug 22, 2008 6:19 pm
Woonplaats: Balen

Berichtdoor Starlight » vr jan 23, 2009 12:27 pm

Ik herken het wel. Toen ik m'n goudvisjes nog had zat er een pot met gaten in, op een bepaald moment waren de visjes geslachtsrijp en begonnen de mannetjes een vrouwtje na te jagen. Na een tijdje zat ze meer in die pot dan wat anders. Zag ze iemand aankomen, dan probeerde ze nog meer uit het zicht te kruipen. En als er dan toch iemand haar pot binnenzwom, dan ging ze eruit, en verstopte zich vlug terug ergens anders.
Starlight
Hardened
 
Berichten: 514
Geregistreerd: vr feb 01, 2008 2:15 pm
Woonplaats: Gent

Berichtdoor Fiep » zo jan 25, 2009 12:20 pm

Gisteravond zg ik het niet meer zitten. Bubba werd zieliger met de minuut. Maar vanochtend ontdekte ik dat ze in het donker best actief is. Ik vind dat ze er zelfs een beejte vrolijker uitziet. Haar staartje hangt niet meer zo fel naar beneden en haar vin hangt ook niet meer zo slap. Ze is allerter en woelt in het zand. Eind deze week ga ik andere lampen halen. Misschien is het licht gewoon te fel voor haar?

Ze is ook dikker geworden. Haar buikje staat mooi rond. Ze heeft dus een groeispurtje gehad. Eten doet ze dus wel. Ze gaat er niet meer fel achteraan zoals de eerste week, maar honger lijdt ze niet.

Enfin, ik denk niet dat ze ziek is, maar gevoelig aan stress is. Nu de juiste oorzaak nog vinden.
Fiep
Newbie
 
Berichten: 32
Geregistreerd: vr aug 22, 2008 6:19 pm
Woonplaats: Balen

Berichtdoor Fiep » zo jan 25, 2009 4:42 pm

Slecht nieuws ... Bubba en Bep zijn niet meer ... Bubba deed het vandaag een beetje beter. Bep lag gisteravond stilletjes aan het oppervlak van het water, maar vanmorgen deed ze weer normaal. Daarnet dreven ze alletwee levenloos rond in het aquarium.

Ze zijn nu nog maar met drie ... Het water heb ik opnieuw getest en alles blijkt okee te zijn. Bram, Boedha en Blop zwemmen vrolijk rond. Net zoals het "personeel" en de slakken.
Fiep
Newbie
 
Berichten: 32
Geregistreerd: vr aug 22, 2008 6:19 pm
Woonplaats: Balen


Keer terug naar Koudwatervissen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast