Inloggen/Registreren

Zoeken Help

Osmose apparaat ...

Hier kan je alles kwijt i.v.m. de techniek. Onderwerpen die je in bovenstaande topic's niet kan plaatsen vinden hier hun plaats.
Bookmark and Share

Osmose apparaat ...

Berichtdoor SoDa » za apr 18, 2009 2:51 pm

Is het de moeite om zo een apparaat aan te kopen ?

'k Zou 13 liter Osmose water per week nodig hebben.

'k Heb volgende apparaten gevonden :

Aqua Medic Easy Line 150
http://www.aqua-medic.de/freshwater/nl/ ... 0easyline/
http://www.poisson-or.com/PBSCProduct.asp?ItmID=2036087

Of :

Aquatic Nature Standard Type S
http://www.aquacompleet.nl/Webshop2/N_f ... /Webshop2/

Of eentje op ebay :

RO 700
http://www.my-messgeraet.com/jtlshop/in ... 0&lang=eng

Bij deze laatste weet ik niet welk rendement hij heeft ? (hoeveel liters water er verloren gaan ?)

Welke kiezen ?

Wij kunnen misschien met een paar mensen uit dezelfde streek een gemeenschappelijke aankoop van zo een apparaat doen ?

Graag jullie reacties ! :-)
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Berichtdoor bruintje » za apr 18, 2009 4:07 pm

Waarom niet gewoon met een vatje naar een winkel gaan en daar laten opvullen :?:
bruintje
Regular
 
Berichten: 269
Geregistreerd: za aug 23, 2008 8:07 pm
Woonplaats: Oostende

Berichtdoor SoDa » za apr 18, 2009 4:13 pm

Hier in Ronse is er geen winkel die Osmose water heeft.
Ik kan er wel naar Oudenaarde omgaan maar dat is toch 40 min. rijden (gaan & keren).

Benzine is ook kostelijk tegenwoordig hé ... :-)

Kan ik dat bewaren ? Osmose water ?
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Berichtdoor sfj » za apr 18, 2009 5:14 pm

Het rendement (verloren liters) gaat niet verschillen tussen de merken. Dat komt omdat de gebruikte techniek overal dezelfde is. Ook grote kans dat de filters zelf vervaardigd werden door éénzelfde firma. Het is dus ook helemaal niet nodig om een 'duur exemplaar aan te schaffen.

13 liter is niet veel. Wacht dus best tot er eens een promotie is.

Het beste rendement haal je wanneer het water warm is (25° is ideaal). Waarom dat zo is weet ik niet meer maar het maakt echt een groot verschil. Deze zomer ga ik me een constructie maken waar het water eerst door een tuinslang loopt die in de zon ligt.

Als de druk aan de ingang hoger is dan is het debiet ook hoger. Nu weet ik niet of dit een invloed heeft op het rendement.
Avatar gebruiker
sfj
Hardened
 
Berichten: 1022
Geregistreerd: di okt 10, 2006 10:13 pm
Woonplaats: Dilbeek

Berichtdoor SoDa » za apr 18, 2009 5:20 pm

Wel vreemd dat die RO 700, tot 700 liter op 24 uur kan produceren ?
Zou zijn rendement dan beter zijn ? (minder verlies is water ?)

Bij Acropora hebben ze die Aquatic Nature voor een 85 Euro momenteel.
Dat lijkt mij vrij scherp qua prijs.

Welk apparaat gebruik jij sfj ?
Moet je daar iets in doen ?
Iets aan vervangen ?

Thx for the advice,

SoDa
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Berichtdoor bruintje » za apr 18, 2009 7:31 pm

Hier staat constant 100 liters osmosewater tegen dat ik het nodig heb dus volgens mijn ervaring kun je het ind bewaren :wink:
bruintje
Regular
 
Berichten: 269
Geregistreerd: za aug 23, 2008 8:07 pm
Woonplaats: Oostende

Berichtdoor sfj » za apr 18, 2009 9:55 pm

Ik gebruik een 'wit product', heb het ding al een paar jaar en het doet nog altijd wat het moet. Koste me 70 euro of zo in solden.
Wel wordt het sinds vorige zomer enkel nog gebruikt als de regenput leeg is.

En jazeker osmosewater kan je bewaren. Zoals voor al het water: donker bewaren, liefst ook koud en in beweging (pomp).
Avatar gebruiker
sfj
Hardened
 
Berichten: 1022
Geregistreerd: di okt 10, 2006 10:13 pm
Woonplaats: Dilbeek

Berichtdoor SoDa » zo apr 19, 2009 11:35 am

'k Denk dat ik voor die Aqua Medic ga gaan in Mouscroen.
Hij kost 58.50 Euro.
Voor dat geld kan ik niet echt prutsen hé ...

'k Vraag mij wel nog iets af ?
Mag ik zo een apparaat achter mijn ontkalker zetten ?
Of moet hij er voor ?

Met minder kalk zou het rendement toch beter moeten zijn ?

Wie heeft er een gedacht ?

Greetings,

SoDa
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Berichtdoor srad » zo apr 19, 2009 11:58 am

ik heb zo Dennerle Osmose Compact 130 kunnen kopen voor 79.20 euro, op E-bay tis wel 15 euro verzending maar nog iets gekocht stuk of 4 dingen erbij voor de zelfde verzending kosten
srad
Newbie
 
Berichten: 68
Geregistreerd: vr nov 07, 2008 4:27 pm
Woonplaats: Gistel W-VL

Berichtdoor jkurt » zo apr 19, 2009 5:43 pm

Kan je niet beter ergens osmosewater gaan kopen als je maar 13 ltr per week nodig hebt?
Avatar gebruiker
jkurt
Regular
 
Berichten: 353
Geregistreerd: za jan 13, 2007 12:01 pm
Woonplaats: Bilzen

Berichtdoor SoDa » zo apr 19, 2009 7:20 pm

De dichtste aquarium winkel die dit water verkoopt is Acropora in Oudenaarde.
Ze vragen 16 cent / liter.
Dat komt op zo een 100 euro /jaar voor het water + benzine.

Oudenaarde is toch een 40 min rijden (geen en keren).

'k Denk dat het dus interessanter zou zijn om zelf een apparaat te kopen.

Nu nog juist kiezen en weten op welk water ik het moet aansluiten. :-)
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Berichtdoor jkurt » ma apr 20, 2009 8:34 am

Amai, ja da's wat zot om zover te rijden. Enfin, osmose apparaatjes kan je al vinden voor geen geld tegenwoordig. Ik heb hier ook een actiemodel liggen voor 66,95 - 190 ltr/dag. Moest het je interesseren stuur je maar een pm.
Waarom heb je osmose nodig?
Avatar gebruiker
jkurt
Regular
 
Berichten: 353
Geregistreerd: za jan 13, 2007 12:01 pm
Woonplaats: Bilzen

Berichtdoor Apisto » wo apr 22, 2009 4:35 pm

Als je geen keihard water hebt, heb je geen osmose nodig. Al je vissen verdragen behoorlijk wat hardheid. (voor de Poecilia is een lage pH zelfs erg ongunstig)
breng eens een bezoek aan mijn (killivis)site: http://users.pandora.be/aphyosemion
en aan aquariumclub: http://www.blackmolly.be
Avatar gebruiker
Apisto
Hardened
 
Berichten: 1970
Geregistreerd: do jan 06, 2005 11:03 am
Woonplaats: Houthalen

Berichtdoor SoDa » wo apr 22, 2009 5:47 pm

Mijn KH in mijn opstartende aquarium is vrij hoog nl. 11.

AquaCompleet heeft mij aangeraden om een waterwissel te doen met zuiver Osmose water.

Hoeveel water zou ik best vervangen ?

In Ronse is het leidingwater heeeeeel hard.
6x Neon (Paracherodon Innesi), 5x Zebra (Branchydanio Rerio), 1x Pleco (Hypostomus Pecostomus Bruin Albino), 2x Corydoras, 2x Hoogvin Black Molly (Poecilia Sphenops), 1x Clown Botia (Botia Marcracantha), 1x Labeo Bicolor
SoDa
Regular
 
Berichten: 283
Geregistreerd: vr maart 20, 2009 12:22 am
Woonplaats: Ronse (Oost-Vlaanderen)
Aquarium type: Juwel ViSion 260
Woonplaats: Ronse

Re: Osmose apparaat ...

Berichtdoor Freddo » do maart 26, 2015 10:14 am

Dit topic is wat verouderd maar ik zou ook liefst een osmoseapparaat aanschaffen. Ik heb er de plaats voor dus waarom niet.
Heeft er iemand ervaring met een bepaald apparaat of kan iemand mij iets aanraden?
Freddo
Newbie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: wo maart 25, 2015 6:09 pm
Aquarium type: op zoek naar juist aquarium
Woonplaats: Gent

Re: Osmose apparaat ...

Berichtdoor rushman » do maart 26, 2015 9:27 pm

Kijk maar eens op de site v de sponsor , keuze genoeg :D
Avatar gebruiker
rushman
Beheerder
 
Berichten: 779
Geregistreerd: za nov 19, 2011 10:26 am
Aquarium type: rio 125
Woonplaats: Sint niklaas

Re: Osmose apparaat ...

Berichtdoor rushman » do maart 26, 2015 9:37 pm

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel debiet je nodig hebt. Hoeveel liters heb je wekelijks nodig ?
Avatar gebruiker
rushman
Beheerder
 
Berichten: 779
Geregistreerd: za nov 19, 2011 10:26 am
Aquarium type: rio 125
Woonplaats: Sint niklaas


Keer terug naar Andere

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten