Inloggen/Registreren

Zoeken Help

probleem bij opstart aqarium

Hier kan je alles kwijt i.v.m. de techniek. Onderwerpen die je in bovenstaande topic's niet kan plaatsen vinden hier hun plaats.
Bookmark and Share

probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor kiran » do jun 11, 2015 5:30 am

halloo iedereen
met kiran

ik ben vanaf maandag begonnen met de opstart van me aqarium.
en heb al een probleem waar ik niet wijs uitgeraak ook via info op internet.
ik zal het zo goed mogelijk uitleggen zodat iedereen het tamelijk goed begrijp :).
ik heb dus maandag men terrarium geruild met me nu juwel aqarium.
150 l lengte 92 ,breedte 42cm,hoogte52 cm.
de jonge heer waarmee ik hem heb geruild had voeger in de juwel een zee aqarium.
toen ik hem thuis staan had was er op het glas kals aanslag of zout aansleg .
dezelfde avond heb ik met wat ter hand was thuis van produckt pre -fresh sanitaire doeleinde ,het aanslag na enkel uren van alle ramen afgekregen . en toen onder de douch en bad de juwel helemaal uitgespoeld zodat er keen schuim en product na bleef.
dinsdag middag heb ik toen 2 emmers jbl proflora start bodem aarde voor platen een zak of 2 kiezel steentjes gehaald en 1 zak zand .ook terwijl een filter gekocht nieuw van shark biofilter 100liter
ok jullie zullen meschien zeggen juwel 150l en filter capaciteit 100l maar heb een sterke uitstroom nu ook niet dat alle zand enzo opwaait heb mooie sirculatie in de juwel
filter inhoud is 1 pomp ;filterspons blauw;actieve koolstof en keramsische ringen
heb de blauwe spons onderaan dan de keramische ringen en boven aan actieve kool
toen de juwel gevuld was heb ik dit een nachtje laten draaien
woensdag zelf een lichtopbouw gebouw was bij de ruil er niet bij.
dus zo een bevestiggins tl montage gehaald plus de lamp sylvania grolux t8 18wt
ik dacht msn weinig whatt maar als ik naar de aqua kijk heb ikoveral mooi licht
de lamp hangt 7 cm van het wateroppervlak
dan ook gisteren plantjes gehaald geneog zoals ik overal las op het internet.
en een grote stronk hout kielhout hoe et ook noemt en wat stenen.nadat alles te hebben geplaats naar me zin
heb ik een produckt tetra aqua crystal water toegevoegd .en gevolg op de verpakking wat er van inhoud in moest
en dit enkele uren laten inwerken .later op de avond heb ik toen nog dennerlee fb7 buactive toegevoegd ook de inhoud gevolgd zoals op de verpakking. verder niets meer toegevoegd zoals ik leesde op alle info via internet je de aqua meot laten inwerken voor 4 weken de natuur ze gang meot laten gaan om bacterien groei enzo te goed te komen


maar wat is nu me probleem
na tetra crystal water toetevoegen en zoals op verpaking staat kristal helder na 6 a12 heb ik dit tot nu al die uren laten inwerken .maar helaas mijn water blijft troebel
dus vraag ik nu jullie hulp weetje info
wat heb ik mis gedaan wat doe iik niet mis wat kan ik doen
is filterinhoud korekt meot ik andere productjes halen .het enkele dagen zo laten en af en toe een verversen

graag jullie dringend hulp
meot er ook wel bijzeggen toen ik wat info opzocht
het zand en de kiezeltjes heb ik voor het in de aqua ging niet uitgespoeld in een emmer
en het stuk groot hout niet laten weken gekocht en geplaats zeg maar
zou het hiermee wat te maken


vriendelijk groet kiran
kiran
Newbie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: do jun 11, 2015 5:02 am
Aquarium type: juwel
Woonplaats: menen

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor Stekke » do jun 11, 2015 11:36 am

de filter moet je zowiezo 2/3 keer je volume van je bak nemen om goed te filteren en de uitstroom ervan kun je perfect regelen.

zitten er watten in je filter? indien nee dan gaat het fijnstof nooit uit je water geraken

Plaats mss eens een foto van hoe het er bij staat zegt vaak meer
Avatar gebruiker
Stekke
Moderator
 
Berichten: 2512
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 3:28 pm
Woonplaats: Putte
Aquarium type: Rio400 (west afrikaanse biotoop)
Woonplaats: Putte

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor kiran » do jun 11, 2015 12:27 pm

dus me filter is niet sterk geneog dan.
en nee heb geen watten zitten
en voor een foto geen idee hoe ik dit hier meot plaatsen
kiran
Newbie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: do jun 11, 2015 5:02 am
Aquarium type: juwel
Woonplaats: menen

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor Invadoria » do jun 11, 2015 2:23 pm

Gaat volgens mij van je Dennerle FB7 zijn. Dit zijn bacteriën om je filter op te starten en dat geeft een wit/troebel water in het begin. Gewoon filter opzetten en na een paar dagen is dit weg.

Kan ook eventueel van het niet spoelen van de bodem zijn, maar hier kun je nu nog weinig aan doen. Aangezien er nog geen vissen in zitten, als het na een week nog zo is ververs je gewoon een heel groot deel van je water.

Zoals Stekke al aangeeft, kijk toch ook eens of er witte filterwatten in je filter steken, en anders of je ze er desnoods in kan krijgen. En als je filter inderdaad maar voor 100l voorzien is of 100l/h filtert, meteen vervangen door een krachtigere. Je volume water zou er toch 3 keer door moeten per uur, als het een 150l aquarium is moet je dus minstens 450l/h filtering hebben.
Lid van K.A.V. De Siervis Leuven
Lid van BBAT
Invadoria
Newbie
 
Berichten: 38
Geregistreerd: wo maart 11, 2015 10:44 am
Woonplaats: Dilbeek - Schepdaal
Aquarium type: Rio 180-Rekord 600 kweek-Sera Biotop garnalenbak
Woonplaats: Schepdaal

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor kiran » do jun 11, 2015 3:06 pm

Jah dacht ook het daar aan lag ik de steentjes niet heb gespoeld

Enja zal vanmidag al eens watten in steken en MSN kijken. Voor een andere filter jammer voor het geld ik uit gegeven heb aan de gekochte
Ook al eens 1/3 water als eens verversen

Alvast bedankt voor de info
kiran
Newbie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: do jun 11, 2015 5:02 am
Aquarium type: juwel
Woonplaats: menen

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor Wikkes » do jun 11, 2015 4:36 pm

idd voor een 150L bak moet je naar de 700L/u gaan rekening houdend met verliezen van 40%
Avatar gebruiker
Wikkes
Hardened
 
Berichten: 2113
Geregistreerd: di dec 04, 2012 9:06 pm
Aquarium type: 600L + garnalenstelling + 140L
Woonplaats: Meerhout

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor Stekke » do jun 11, 2015 5:44 pm

kiran schreef:voor een foto geen idee hoe ik dit hier meot plaatsen


Foto op een provider zoals imageshack ofzo zetten en dan de directe link ervan gebruiken in img tags
Avatar gebruiker
Stekke
Moderator
 
Berichten: 2512
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 3:28 pm
Woonplaats: Putte
Aquarium type: Rio400 (west afrikaanse biotoop)
Woonplaats: Putte

Re: probleem bij opstart aqarium

Berichtdoor kiran » do jun 11, 2015 9:02 pm

Zoals gezegd en opgevolgd heb ik filter watten gehaald . nieuwe filter nog niet.e' heb het water 1/3 ververst en opgelost helder water niet kraakhelder maar zie terug alles dus bedankt iedereen
kiran
Newbie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: do jun 11, 2015 5:02 am
Aquarium type: juwel
Woonplaats: menen


Keer terug naar Andere

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron