Pagina 1 van 1

Osmose apparaat ...

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 2:51 pm
door SoDa
Is het de moeite om zo een apparaat aan te kopen ?

'k Zou 13 liter Osmose water per week nodig hebben.

'k Heb volgende apparaten gevonden :

Aqua Medic Easy Line 150
http://www.aqua-medic.de/freshwater/nl/ ... 0easyline/
http://www.poisson-or.com/PBSCProduct.asp?ItmID=2036087

Of :

Aquatic Nature Standard Type S
http://www.aquacompleet.nl/Webshop2/N_f ... /Webshop2/

Of eentje op ebay :

RO 700
http://www.my-messgeraet.com/jtlshop/in ... 0&lang=eng

Bij deze laatste weet ik niet welk rendement hij heeft ? (hoeveel liters water er verloren gaan ?)

Welke kiezen ?

Wij kunnen misschien met een paar mensen uit dezelfde streek een gemeenschappelijke aankoop van zo een apparaat doen ?

Graag jullie reacties ! :-)

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 4:07 pm
door bruintje
Waarom niet gewoon met een vatje naar een winkel gaan en daar laten opvullen :?:

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 4:13 pm
door SoDa
Hier in Ronse is er geen winkel die Osmose water heeft.
Ik kan er wel naar Oudenaarde omgaan maar dat is toch 40 min. rijden (gaan & keren).

Benzine is ook kostelijk tegenwoordig hé ... :-)

Kan ik dat bewaren ? Osmose water ?

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 5:14 pm
door sfj
Het rendement (verloren liters) gaat niet verschillen tussen de merken. Dat komt omdat de gebruikte techniek overal dezelfde is. Ook grote kans dat de filters zelf vervaardigd werden door éénzelfde firma. Het is dus ook helemaal niet nodig om een 'duur exemplaar aan te schaffen.

13 liter is niet veel. Wacht dus best tot er eens een promotie is.

Het beste rendement haal je wanneer het water warm is (25° is ideaal). Waarom dat zo is weet ik niet meer maar het maakt echt een groot verschil. Deze zomer ga ik me een constructie maken waar het water eerst door een tuinslang loopt die in de zon ligt.

Als de druk aan de ingang hoger is dan is het debiet ook hoger. Nu weet ik niet of dit een invloed heeft op het rendement.

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 5:20 pm
door SoDa
Wel vreemd dat die RO 700, tot 700 liter op 24 uur kan produceren ?
Zou zijn rendement dan beter zijn ? (minder verlies is water ?)

Bij Acropora hebben ze die Aquatic Nature voor een 85 Euro momenteel.
Dat lijkt mij vrij scherp qua prijs.

Welk apparaat gebruik jij sfj ?
Moet je daar iets in doen ?
Iets aan vervangen ?

Thx for the advice,

SoDa

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 7:31 pm
door bruintje
Hier staat constant 100 liters osmosewater tegen dat ik het nodig heb dus volgens mijn ervaring kun je het ind bewaren :wink:

BerichtGeplaatst: za apr 18, 2009 9:55 pm
door sfj
Ik gebruik een 'wit product', heb het ding al een paar jaar en het doet nog altijd wat het moet. Koste me 70 euro of zo in solden.
Wel wordt het sinds vorige zomer enkel nog gebruikt als de regenput leeg is.

En jazeker osmosewater kan je bewaren. Zoals voor al het water: donker bewaren, liefst ook koud en in beweging (pomp).

BerichtGeplaatst: zo apr 19, 2009 11:35 am
door SoDa
'k Denk dat ik voor die Aqua Medic ga gaan in Mouscroen.
Hij kost 58.50 Euro.
Voor dat geld kan ik niet echt prutsen hé ...

'k Vraag mij wel nog iets af ?
Mag ik zo een apparaat achter mijn ontkalker zetten ?
Of moet hij er voor ?

Met minder kalk zou het rendement toch beter moeten zijn ?

Wie heeft er een gedacht ?

Greetings,

SoDa

BerichtGeplaatst: zo apr 19, 2009 11:58 am
door srad
ik heb zo Dennerle Osmose Compact 130 kunnen kopen voor 79.20 euro, op E-bay tis wel 15 euro verzending maar nog iets gekocht stuk of 4 dingen erbij voor de zelfde verzending kosten

BerichtGeplaatst: zo apr 19, 2009 5:43 pm
door jkurt
Kan je niet beter ergens osmosewater gaan kopen als je maar 13 ltr per week nodig hebt?

BerichtGeplaatst: zo apr 19, 2009 7:20 pm
door SoDa
De dichtste aquarium winkel die dit water verkoopt is Acropora in Oudenaarde.
Ze vragen 16 cent / liter.
Dat komt op zo een 100 euro /jaar voor het water + benzine.

Oudenaarde is toch een 40 min rijden (geen en keren).

'k Denk dat het dus interessanter zou zijn om zelf een apparaat te kopen.

Nu nog juist kiezen en weten op welk water ik het moet aansluiten. :-)

BerichtGeplaatst: ma apr 20, 2009 8:34 am
door jkurt
Amai, ja da's wat zot om zover te rijden. Enfin, osmose apparaatjes kan je al vinden voor geen geld tegenwoordig. Ik heb hier ook een actiemodel liggen voor 66,95 - 190 ltr/dag. Moest het je interesseren stuur je maar een pm.
Waarom heb je osmose nodig?

BerichtGeplaatst: wo apr 22, 2009 4:35 pm
door Apisto
Als je geen keihard water hebt, heb je geen osmose nodig. Al je vissen verdragen behoorlijk wat hardheid. (voor de Poecilia is een lage pH zelfs erg ongunstig)

BerichtGeplaatst: wo apr 22, 2009 5:47 pm
door SoDa
Mijn KH in mijn opstartende aquarium is vrij hoog nl. 11.

AquaCompleet heeft mij aangeraden om een waterwissel te doen met zuiver Osmose water.

Hoeveel water zou ik best vervangen ?

In Ronse is het leidingwater heeeeeel hard.

Re: Osmose apparaat ...

BerichtGeplaatst: do maart 26, 2015 10:14 am
door Freddo
Dit topic is wat verouderd maar ik zou ook liefst een osmoseapparaat aanschaffen. Ik heb er de plaats voor dus waarom niet.
Heeft er iemand ervaring met een bepaald apparaat of kan iemand mij iets aanraden?

Re: Osmose apparaat ...

BerichtGeplaatst: do maart 26, 2015 9:27 pm
door rushman
Kijk maar eens op de site v de sponsor , keuze genoeg :D

Re: Osmose apparaat ...

BerichtGeplaatst: do maart 26, 2015 9:37 pm
door rushman
Het hangt er een beetje vanaf hoeveel debiet je nodig hebt. Hoeveel liters heb je wekelijks nodig ?