[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 678: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4710: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4712: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4713: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4714: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
 Aquariaforum.be • Toon onderwerp - Witte waas blijft na opstart.

Inloggen/Registreren

Zoeken Help

Witte waas blijft na opstart.

Plaats hier jouw verhaal i.v.m. de opstart van uw aquarium.
Bookmark and Share

Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Linseytimothy » wo feb 20, 2013 3:33 pm

De aquarium draait nu 1 dag en er is nog steeds dezelfde witte waas in. Ik heb product ingedaan voor het leidingwater visvriendelijkcte maken en bacterie in de filter.

Nu ben ik wel vergeten de witte filterwatten uit te spoelen. Las net op de verpakking dat ik dit moest doen.

Mijn thermostaat stond precies te hoog geregeld en het water is nu 28 graden (op 4u tijd gestegen want deze morgend stond hij op 22 graden. snachts zet ik verwarming uit)Volgens mij veel te veel.. Dus thermostaat teruggeschroefd.

Zou het niet uitspoelen vd filterwatten hier iets mee te maken hebben ?

Groetjes
Linseytimothy
Newbie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: zo feb 17, 2013 10:45 pm
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Stekke » wo feb 20, 2013 3:41 pm

wat voor bodem heb je? stenen gebruikt?
Avatar gebruiker
Stekke
Moderator
 
Berichten: 2512
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 3:28 pm
Woonplaats: Putte
Aquarium type:
Woonplaats:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Linseytimothy » wo feb 20, 2013 4:58 pm

Ik heb een voedingsbodem van 4,5 liter en zwart grind van 1-2 mm (heel goed uitgespoeld)
Linseytimothy
Newbie
 
Berichten: 27
Geregistreerd: zo feb 17, 2013 10:45 pm
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Eska » wo feb 20, 2013 6:37 pm

heeft niks met het al dan niet uitspoelen van de filterwatten te maken :
bij een aquarium dat één dag draait is een witte waas absoluut niet abnormaal : het zijn gewoon bacteriën in het water die zich nog niet in de filter en bodem hebben genesteld...gaat na een paar dagen weg.

mijn facebookgroep :
Avatar gebruiker
Eska
Hardened
 
Berichten: 629
Geregistreerd: do aug 23, 2012 12:30 am
Woonplaats: Herzele
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » wo maart 06, 2013 5:09 pm

Luchtpompje opzetten!
Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Eska » wo maart 06, 2013 5:10 pm

luchtpompje doet daar niks aan ;)

mijn facebookgroep :
Avatar gebruiker
Eska
Hardened
 
Berichten: 629
Geregistreerd: do aug 23, 2012 12:30 am
Woonplaats: Herzele
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » wo maart 06, 2013 5:54 pm

Luchtpompje doet er niks aan. Is wel noodzakelijk bij het toevoegen van bacteriën. ik geef het maar even mee.
Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Eska » wo maart 06, 2013 5:57 pm

maar waarom? wat is het nut?

mijn facebookgroep :
Avatar gebruiker
Eska
Hardened
 
Berichten: 629
Geregistreerd: do aug 23, 2012 12:30 am
Woonplaats: Herzele
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » wo maart 06, 2013 6:11 pm

Omdat je luchtpomp, via de beweging die je hiermee aan het wateroppervlak veroorzaakt, zuurstof in je bakje brengt. Beter zou nog zijn om de uitstroom net boven het oppervlak te plaatsen want dat is nog efficiënter...
En die extra zuurstof is nuttig bij het starten voor twee redenen:

1. De bacteriën die je toevoegt zijn zowel aerobe als anaerobe bacteriën. Die eersten hebben zuurstof nodig om te overleven en nog meer om zich te vermenigvuldigen. Die tweede soort heeft geen zuurstof nodig, maar gaat ook niet meteen dood door de aanwezigheid van zuurstof. In een aquarium is de omgeving nu eenmaal beter voor anaerobe dan aerobe bacteriën waardoor er een verschil in vermenigvuldigingssnelheid bestaat. Vandaar dat men ook aanraadt regelmatig nieuwe bacteriën te enten. Om van in het begin een evenwicht na te streven is wat extra zuurstof toevoegen dus welkom. (Lees ook gerust elke handleiding ivm bacteriën of gewoon de achterkant van je flesje nitrivec)
2. Het nitrificatieproces bestaat uit twee stappen: ammioniak naar nitriet

==> NH3 + 1½ O2 → NO2- + H+ + H2O

En de tweede stap: Nitriet naar nitraat

==> NO2- + ½ O2 → NO3-

Beiden zijn exotherme reacties, vandaar dat een goedwerkend filter wat warmer kan aanvoelen dan je zou verwachten.

Als we de totaalreactie bekijken:

==> NH3 + 2 O2 → NO3- + H+ + H2O

Hier zie je dus duidelijk waarom bij een startende bak (ammoniak en nitrietpieken!) extra zuurstof meer dan welkom is!

Ik weet alleen niet of dit nog in dit topic thuishoort... ;-)
Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Eska » wo maart 06, 2013 6:21 pm

Ja, ik ken voldoende de stikstofcyclus hoor...

het gaat over het nut van een luchtpomp.

Je vult de bak met water ( waar er dus een overvloed aan O2 is), je start de filter. De uitwisseling zorgt al voor méér dan voldoende O2.
Dus nu ga je een luchtpompje aansluiten , dat werkt met atmosferische lucht, welke maar uit 20% zuurstof bestaat én waarvan de O2 dan nog NIET of verwaarloosbaar weinig opgenomen wordt in het water en waarbij je dus een minimale uitwisseling hebt aan het wateroppervlak, en wat je allemaal met de uitstroom van de filter veel beter bewerkstelligt.

Ik hou al meer dan 25 jaar aquaria, ik heb nog NOOIT met een luchtpomp gewerkt en nog nooit problemen gehad met de stikstofcyclus.

mijn facebookgroep :
Avatar gebruiker
Eska
Hardened
 
Berichten: 629
Geregistreerd: do aug 23, 2012 12:30 am
Woonplaats: Herzele
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » wo maart 06, 2013 6:54 pm

Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Eska » wo maart 06, 2013 7:08 pm

Maar waterbeweging heb je door de uitstroom, niet door zo'n steentje aan een luchtpomp, waarbij de uitwisseling de grootte van het steentje is....daar ging het me over. Het blijft voor mij totaal overbodig.
Maar maakt niet uit, het moet geen polemiek worden.

mijn facebookgroep :
Avatar gebruiker
Eska
Hardened
 
Berichten: 629
Geregistreerd: do aug 23, 2012 12:30 am
Woonplaats: Herzele
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor blubje » wo maart 06, 2013 8:50 pm

In een ander topic is vermeld dat je wegens een verschil in groeisnelheid tussen de aerobe en anaerobe bacteriën best af en toe cultuur wordt bijgeënt. Ik veronderstel dat hiermee bijvoorbeeld wordt bedoeld een product met bacteriën erin toevoegen.

Maar als ik het goed begrijp wordt er hier ook gezegd dat als je het op het verkeerde moment doet ('s avonds voor de lamp uitgaat), het toevoegen van bacteriën die nog niet op de filter genesteld zijn een piek van zuurstofverbruik geeft, waardoor de vissen naar lucht gaan happen.

Ik had van mijn aquariumwinkel het advies gekregen om bij elke waterverversing bacteriën toe te voegen, maar belast je dan niet onnodig de vissen wegens dat zuurstofverbruik? Of is dat echt enkel wanneer je weinig zuurstof krijgt van je planten en op het verkeerde moment toevoegt...

Misschien een stomme vraag, maar ik ben ook nog niet zo lang bezig met de aquaristiek en ik wil ook niet klakkeloos alles geloven wat ze in de winkel zeggen, 't is me opgevallen dat ze het soms niet weten of dat het verre van de waarheid is...
Blubjes Guppytank!
Cabomba, Vallisneria, Gymnocoronis spilanthoides en Cladophora aegagrophila
blubje
Regular
 
Berichten: 420
Geregistreerd: za okt 20, 2012 5:17 pm
Aquarium type:
Woonplaats:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor Berre83 » wo maart 06, 2013 9:34 pm

ge zult overal andere meningen horen of lezen...da zie je hier ook he :)
Juwel Rio 240 (ZA)
Avatar gebruiker
Berre83
Regular
 
Berichten: 443
Geregistreerd: za aug 04, 2012 2:10 pm
Aquarium type:
Woonplaats:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor joanna » wo maart 06, 2013 11:29 pm

Ik heb nog nooit, in geen enkel aquarium, bacteriën toegevoegd...
joanna
Hardened
 
Berichten: 907
Geregistreerd: zo apr 15, 2012 10:40 pm
Woonplaats: Zingem
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » do maart 07, 2013 10:07 pm

Hey blubje. In principe komt zuurstof sowieso van je plantjes. Maar bij mij moet er die ene keer iets gescheeld hebben want ik zat plots met zuurstoftekort. Ik zet nu dus altijd mijn pompke op na het enten van nitrivec omdat het ook geen kwaad kan... Maar ik ben me er ook van bewust dat je met wat belletjes niet veel doet; mijn pomp staat altijd serieus open op dat moment. Voor de rest gebruik ik ze nooit.

joanna, ik tot twee jaar geleden ook niet. Maar het filter werkt nu toch veel sneller bij het starten van een bakje (doe dat regelmatig voor kweek).

Berre83 - 't zijn niet alleen meningen die verschillen. 't Is ook de realiteit: voor de ene werkt manier "a" beter dan "b". Wat aan de basis van die verschillen ligt? Als we dat wisten hé...
Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor blubje » do maart 07, 2013 10:48 pm

MrK : Dus als de plantjes goed groeien moet ik me eigenlijk geen zorgen maken? Ik heb geen luchtpompje maar plaats wel de uitstroom van de filter iets boven het wateroppervlak :)
Blubjes Guppytank!
Cabomba, Vallisneria, Gymnocoronis spilanthoides en Cladophora aegagrophila
blubje
Regular
 
Berichten: 420
Geregistreerd: za okt 20, 2012 5:17 pm
Aquarium type:
Woonplaats:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor MrK » zo maart 10, 2013 12:54 am

Lijkt me perfect!

Als je plantjes goed groeien, zullen ze ook wel voldoende zuurstof produceren hé. Als er voldoende in je bak zitten welteverstaan :lol:
Avatar gebruiker
MrK
Newbie
 
Berichten: 77
Geregistreerd: wo feb 27, 2013 10:34 pm
Woonplaats: 3401 Landen
Aquarium type:

Re: Witte waas blijft na opstart.

Berichtdoor blubje » zo maart 10, 2013 11:45 am

Ja, dat is ook de bedoeling hoor ;)
Blubjes Guppytank!
Cabomba, Vallisneria, Gymnocoronis spilanthoides en Cladophora aegagrophila
blubje
Regular
 
Berichten: 420
Geregistreerd: za okt 20, 2012 5:17 pm
Aquarium type:
Woonplaats:


Keer terug naar Opstart van het aquarium

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast