Inloggen/Registreren

Zoeken Help

Moet je Co2 toevoegen ?

Alles over de kenmerken omtrent onze aquariumplanten.
Bookmark and Share

Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » za sep 13, 2014 10:08 pm

Hallo iedereen,
Moet je Co2 toevoegen aan je aquarium want ik zag hier en daar dat mensen dat deden in hun aquarium,
dus met de vraag moet je Co2 toevoegen of kan je ook planten houden zonder Co2 toe tevoegen ?
alvast bedant
Grtjs Ben
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Paris » za sep 13, 2014 10:19 pm

CO2 is geen must, het zal je plantengroei alleen maar bevorderen. Maar voor planten zoals waterpest heb je echt amper iets nodig. Waterpest staat in mijn klein aquarium en draai groeit het echt goed. Hetzelfde geld voor cryptocoryne.

In mijn groter aquarium heb ik heel wat planten en die groeien ook goed, daar gebruik ik wel plantenbemesting en vloeibare CO2.

Natuurlijk zijn al mijn planten gemakkelijke planten om te houden. Er zijn planten waar je niet zonder CO2 toevoeging kan.
Paris
Newbie
 
Berichten: 68
Geregistreerd: do aug 21, 2014 7:52 pm
Aquarium type: juwel rekord 800 biotoop gezelschapsaquarium
Woonplaats: Beersel Halle Brusse

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » za sep 13, 2014 10:36 pm

Paris schreef:CO2 is geen must, het zal je plantengroei alleen maar bevorderen. Maar voor planten zoals waterpest heb je echt amper iets nodig. Waterpest staat in mijn klein aquarium en draai groeit het echt goed. Hetzelfde geld voor cryptocoryne.

In mijn groter aquarium heb ik heel wat planten en die groeien ook goed, daar gebruik ik wel plantenbemesting en vloeibare CO2.

Natuurlijk zijn al mijn planten gemakkelijke planten om te houden. Er zijn planten waar je niet zonder CO2 toevoeging kan.


bedankt ! maar is het ook zo dat je vanaf zoveel planten dat best wel doet of niet ? want ik heb nu 6soorten planten in mijn aquarium
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Paris » za sep 13, 2014 11:02 pm

Weet ik niet zeker, maar ik zou gewoon vloeibare CO2 kopen zoals easylife easycarbo, kost 6 euro ofzo voor een flesje en je kan er heel lang mee doen...
Paris
Newbie
 
Berichten: 68
Geregistreerd: do aug 21, 2014 7:52 pm
Aquarium type: juwel rekord 800 biotoop gezelschapsaquarium
Woonplaats: Beersel Halle Brusse

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » za sep 13, 2014 11:09 pm

oke je bent bedankt ! :D
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Matt1118 » zo sep 14, 2014 8:39 am

Het hangt niet af van hoeveel je planten je hebt maar vooral welke soorten.
Of ze al dan niet veel co2 nodig hebben.

Zonder co2 kan zeker, maar je zal dan heel weinig verlichten.
Als je een vloeibare co2 bron gebruikt (is nog iets verschillend met vloeibare co2) ververs je best elke week.
Nog een andere mogelijkheid is bio co2.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » zo sep 14, 2014 4:44 pm

Matt1118 schreef:Het hangt niet af van hoeveel je planten je hebt maar vooral welke soorten.
Of ze al dan niet veel co2 nodig hebben.

Zonder co2 kan zeker, maar je zal dan heel weinig verlichten.
Als je een vloeibare co2 bron gebruikt (is nog iets verschillend met vloeibare co2) ververs je best elke week.
Nog een andere mogelijkheid is bio co2.


als ik geen co2 zou toevoegen hoeveel uur moet ik mijn licht aan late staan heb het nu op 10uur per dag is dat te veel of goed ?
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Matt1118 » zo sep 14, 2014 5:50 pm

Dat is veel, maar als je planten het goed doen is het geen probleem.
aangeraden is 6-8u.

Hangt ook af hoeveel lampen je hebt en welke (t8 of t5). Bij t5 heb je al vlug teveel licht...

Handig artikel:
http://www.aquascaping-blog.com/169/aquarium-zonder-co2
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » zo sep 14, 2014 7:19 pm

Matt1118 schreef:Dat is veel, maar als je planten het goed doen is het geen probleem.
aangeraden is 6-8u.

Hangt ook af hoeveel lampen je hebt en welke (t8 of t5). Bij t5 heb je al vlug teveel licht...

Handig artikel:
http://www.aquascaping-blog.com/169/aquarium-zonder-co2

bedankt en staat dat normaal op de lamp zelf want heb nog die er al in zat toen het ik het kocht staat alleen maar op hoeveel wat hij is
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Jerome » zo sep 14, 2014 10:38 pm

Is het een dikke TL of een dunne TL? En ik had eerst ook geen CO2, en nu sinds 1 september wel en moet toch zeggen da tmijn planten merkbaar beter groeien en dat ik merkbaar minder algen heb.

Ik voeg trouwens EasyCarbo toe ;)
Jerome
Regular
 
Berichten: 369
Geregistreerd: za mei 03, 2014 3:27 pm
Aquarium type: 120 x 60 x 40
Woonplaats: 9000

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » di sep 16, 2014 6:26 pm

Jerome schreef:Is het een dikke TL of een dunne TL? En ik had eerst ook geen CO2, en nu sinds 1 september wel en moet toch zeggen da tmijn planten merkbaar beter groeien en dat ik merkbaar minder algen heb.

Ik voeg trouwens EasyCarbo toe ;)

goh weet niet echt het is niet echt een kleine en is dat vloeibare CO2 ?
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Matt1118 » wo sep 17, 2014 6:12 am

dat is een vloeibare co2 bron voor de planten. Heeft geen invloed op pH.

http://www.tropicalfishsite.com/differe ... aquariums/
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » wo sep 17, 2014 4:39 pm

Ben net terug van de aquariumwinkel en heb vloeibare co2 gekocht (Easycarbo) dus nu maar het verschill zien over een weekje ,bedankt iedereen voor tips en hulp !
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Jerome » vr sep 19, 2014 2:03 pm

Wat kostte dat flesje? :)
Jerome
Regular
 
Berichten: 369
Geregistreerd: za mei 03, 2014 3:27 pm
Aquarium type: 120 x 60 x 40
Woonplaats: 9000

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Ben_J » za sep 20, 2014 12:03 am

Jerome schreef:Wat kostte dat flesje? :)

6euro
Avatar gebruiker
Ben_J
Newbie
 
Berichten: 23
Geregistreerd: ma aug 11, 2014 1:31 pm
Woonplaats: Antwerpen,
Aquarium type: zoetwater aquarium van 63l
Woonplaats: Antwerpen , Essen

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Jerome » za sep 20, 2014 1:57 am

Voor hoeveel ml?
Jerome
Regular
 
Berichten: 369
Geregistreerd: za mei 03, 2014 3:27 pm
Aquarium type: 120 x 60 x 40
Woonplaats: 9000

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Matt1118 » za sep 20, 2014 10:05 am

Jerome, als je goedkoop easy carbo wilt kopen moet je naar de skalaar gaan zien.
Zijn prijzen van easy life zijn belachelijk laag. :mrgreen:
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: Moet je Co2 toevoegen ?

Berichtdoor Jerome » za sep 20, 2014 3:50 pm

Ik wou gewoon eens kijken wat het scheelde met aquariumbemesting.nl ;)
Jerome
Regular
 
Berichten: 369
Geregistreerd: za mei 03, 2014 3:27 pm
Aquarium type: 120 x 60 x 40
Woonplaats: 9000


Keer terug naar Onze aquariumplanten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast